Deprecated: define(): Declaration of case-insensitive constants is deprecated in /customers/c/1/3/alevtinakuzub.com/httpd.www/wp-content/themes/vw-solar-energy/functions.php on line 196 Presentation – Alevtina Kuzub

Presentation

Jag är  född i Ryssland i staden Kuibyshev(Samara).Flyttade till Sankt Peterburg 1977. Jag har konststudier från Konst college, Fine art och grafiska fakulteten på universitetet i Sankt Peterburg, studier i komposition vid konst och design akademin V.Muchina i S-Petersburg hos professor O.L Nekrasova -Karateeva samt konstpedagogik vid Konstfack i Stockholm.

Att sprida konst och kultur ser jag som min livsuppgift. Jag undervisade elever som skulle bli bildlärare på Pedagogiska högskolan i Sankt-Petersburg, Där var jag chef för konstavdelningen i 10 år. Arbetade också som chef för konst och estestik på skolan för unga talanger i 6 år i Sank-Petersburg. Några år har jag arbetat med ett projekt för konst och kulturutbyte mellan Hamburg, New York och Sankt-Petersburg.För detta arbete fick jag utmärkelser, medaljer och stipendier från Utbildningsministeriet i Moskva.

Min konst inspireras av Vasilji Kandinskijs kompositionsteori, av spelet mellan former, linjer yta och musik. Själv spelar jag lite piano och har stort intresse för musik som i bland syns i min konst. Storstads känslor från Sankt-Petersburg och den vackra naturen i Sverige finns ofta i min konst.

Att jag hamnade i Sverige 2004 är tack vare kärleken. Nu sprder jag konst och kultur i Västmanland. Jag arbetar på kulturskolor och undervisar som bildlärare på högstadiet. har drivit akvarellkurser och deltagit i projektarbete med olika konstnärer i ” Skapande skola”.

Jag har haft en lång rad utställningar  i Sverige, Tyskland, Ryssland och USA. Mina tavlor har sålts till privatpersoner i Ryssland, Tyskland, Holland, USA och Sverige.

Fagersta kommun köpte en tavla av mig som finns att se på biblioteket i Fagersta.

 

 

 

Kontaktuppgifter:

Alevtina Kuzub
Mobil:070-6178301
E-post:alevtina.kuzub@telia.com